Cât „l-a costat pe Iohannis” să pună România pe radarul Africii. Președintele promite desecretizarea notei de plată „conform legii”

Cât l-a costat pe Iohannis să pună România pe radarul Africii. Președintele promite desecretizarea notei de plată conform legii
Publicat: 21/11/2023, 15:41
Actualizat: 21/11/2023, 15:47

Klaus Iohannis a promis din Cabo Verde să raporteze românilor nota de plată pe care aceștia trebuie s-o achite la finalul turneului de lucru african. După ce a subliniat importanța eforturilor prezidențiale de a pune România pe „radarul Africii”, lucru imposibil fără cheltuieli pe măsură, Iohannis s-a arătat dispus să instruiască serviciul de presă al Cotrocenilor să facă publice cifrele.

În ce priveşte cheltuielile, sigur că aceste lucruri vin cu nişte cheltuieli, voi instrui serviciul presă să vă dea o informare conform legii, i-a promis Klaus Iohannis, reporterului Libertatea, care s-a deplasat pe banii publicației în Africa pentru a avea dreptul la o singură întrebare și o jumătate de răspuns. Iohannis, vizibil sâcâit, a acceptat “ca să nu se mai scrie cine-știe-ce în presă pe acest subiect”.

Reamintim că Recorder că a strâns on-line 40 de mii de semnături pe o petiție referitoare la desecretizarea cheltuielilor președintelui, nu numai în Africa, dar și în America de Sud. Același reporter al Libertatea a reușit fără mari eforturi să ia un mini-interviu președintelui Cabo Verde, José Maria Neves, pe care l-a întrebat cum ar reacționa dacă 40 de mii de oameni i-ar solicita un răspuns oficial. Neves a răspuns că la el în țară este nevoie doar de un singur om.

„Românii cred că apreciază”

”Faptul că am venit în Africa arată o nouă abordare a României faţă de continentul african. Avem o nouă strategie faţă de Africa şi ca să-i dau greutate, am planificat acest turneu în Africa. Şi chiar dacă nu s-a încheiat încă, suntem la a treia vizită de stat aici, în Capul Verde, pot să concluzionez deja şi dacă vreţi să fiu foarte concentrat: prin acest turneu am repus România pe radarul african. Cred că românii apreciază, fiindcă mulţi cunosc relaţiile pe care le-am avut şi cred că mulţi îşi dau seama de potenţialul enorm pe care îl reprezintă o relaţie bună între România şi statele africane, între Uniunea Europeană şi Africa”, a spus şeful statului.

Senegalul educat în România, ultima frontieră

Preşedintele Klaus Iohannis ajunge marţi într-o vizită oficială în Senegal, ultima din cadrul turneului din Africa, el urmând ca marţi şi miercuri să aibă un program mai relaxat, care include şi o vizită într-o insulă aflată în patrimoniul UNESCO, iar joi să fie primit de preşedintele Republicii Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidenţial, să asiste la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal şi să viziteze Muzeul Civilizaţiilor Negre din Dakar. Şeful statului va avea şi o întâlnire cu foşti studenţi din Senegal care au studiat în România.

Citiți și: FOTO | Klaus și Carmen Iohannis au vizitat un centru pentru copii cu deficiențe mintale din Dakar / Președintele stă trei zile în Senegal

FOTO | Klaus Iohannis a ajuns în Zanzibar. Care este următoarea destinație a președintelui?

VIDEO | Insolit/Inedit: „Deșteaptă-te Române”, în varianta africană. Cum i-au cântat kenyenii Imnul României lui Iohannis

„Hakuna matata” | Ceremonie de rămas-bun în Tanzania. Localnicii iau tabloul cu Klaus Iohannis și se aruncă în apă, sub ochii președintelui (VIDEO)

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Polițistul care i-a împrumutat motocicleta Dianei Șoșoacă cere ajutor pe Facebook: „Eu am fost...
Cum arată casa în care locuiește Zanni, câștigătorul Survivor All Stars. Vila full smart are...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Nici vorbă de 100.000 euro! Câți bani primește Zanni, de fapt, pentru că a câștigat...
De ce oamenii nu zâmbeau în fotografii, în urmă cu 100 de ani. Care e...
Românii care nu vor beneficia de creşterea salariului minim
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
Mărturisirile cutremurătoare făcute de nepotul celor doi bătrâni din Iași, cărora le-a ars casa! „Au...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
Donald Trump, prima conferinţă de presă după ce juriul l-a găsit vinovat în cele 34...
Este fruct SAU legumă? Puțini știu despre AVOCADO că este de fapt...
Regulă în România pentru toți șoferii care fac ITP. Legea pe care scrie suspendare plăcuțe...
Zece activități de 1 Iunie 2024 pentru copii și părinți. Ce puteți face în familie...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian...
Cum a reușit Emily Burghelea să aibă doi copii deși are probleme cu infertilitatea: ”Am...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Șomajul scade ușor la nivel global în 2024, însă piața muncii rămâne „inegală”
×